İşitme Cihazı Neden Öter ?

Farklı markaların ve farklı model işitme cihazlarının ortak sorunu ötme sorunudur. Peki kullandığımız işitme cihazları neden öter ? işitme cihazlarında zaman zaman duyulan ıslık sesine benzer ses normal yaşantıda cihazı kullanırken duyuyorsanız bu bir sorun teşkil etmektedir.

İşitme Cihazları Neden Öter ?

İşitme cihazları yapısal olarak kulaklık ve mikrafonun birbirlerine yakın olmasından dolayı bazı durumlarda cihaz kendi sesini duyması durumunda cihazdan ne yazık ki ıslık sesine benzer hastayı rahatsız edici bir ses çıkarır.

İşitme Cihazı Hangi Sebeplerden Dolayı Öter ?

İşitme cihazları kulak arkası veya kulak içi olmaksızın ötme sebeplerinden başlıca geneli kulak ölçüsü veya kulak kalıbı yaparken yapılan eksik veya yanlışlardan kaynaklanır. Kulak kalıpları işitme cihazı için çok önemlidir. Her hastaya özel olarak yapılan kulak kalıpları uzman odyometristin isteği havayı sadece ventilasyon ile almalıdır. Kulak kalıbı gereğinden küçük yapılır ve hava alır ise cihaz öter.

Diğer Cihaz Ötme Sebepleride Şunlardır;

  • Kulak kiri birikmesi,
  • Çatlak veya kırık tüp,
  • Kulak kanalının tıkanması,
  • Belirli frekanslarda çok fazla gürültü veya yerinden çıkmış mikrofonlar.

Cihazım Ötüyor Ne Yapmalıyım ?

İşitme cihazlarının kalıbı, kulak kanalının zamanla çökmesi ve değişmesinden kaynaklı genellikle 3 ayda bir yenilenmesi gerekir. Kulak kalıbınızı yenilemenize rağmen hala işitme cihazınızda ötme sorunu devam ediyorsa cihaz servise alınıp bakıma girmeli.

02.02.2022
24
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Abdullah Yılmaz
Abdullah Yılmaz
Merhaba!
Asil İşitme cihazları olarak Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1