İşitme Cihazları Hangi Durumlarda Kullanılır ?

İşitme cihazları genellikle sinirsel nitelik işitme kayıpları olan hastalarımız tercih ediyor. Bazen çocukluk döneminde çocukların doğuştan olan işitme kayıpları oluşuyor, total kayıplarda tedavi yöntemimiz daha farklı.

Koklear implant gibi yöntemler, ama orta ileri düzey işitme kayıplarında özellikle çocuğun gelişimi etkilenmemesi için mutlaka işitme cihazı öneriyoruz. Tek taraflı olsa dahi çocukluk gurubunda işitme cihazını kullanmak gelişim açısından çok önemeli. Erişkin dönemine geldiğimiz zamanda işitme sinirinin yaşla birlikte olan yapısal harabiyeti bazı kişilerde daha erken olabiliyor, bazı kişilerin kaldığı yüksek gürültülü çalışma ortamlarına bağlı işitme hasarının yol açtığı koklear hasta işitme organımızdaki hasara bağlı olarakta günlük fonksiyonlarında aksamalar oluyor.

Bir gözlük gibi düşünebiliriz, işitme cihazlarıda aynı şekilde kişinin daha kolay duyması, sosyal ortamlarda toplantılarda arkadaş çevresine iletişimini kolaylaştırması için uygun dönemlerde takılması gerkiyor, çünki gecikilen durumlarda artık yavaş yavaş üst merkez kortikal merkez yani beynimiz anlamamaya başlıyor. Bu sefer duyduklarımızı kaçırmaya başlıyoruz. İşitme cihazını gerekiyor ise erken dönemde kullanmamız gerekiyor.

Cerrahi uyguladığımız hastalar var bir kısmında tabi çok ileri ve orta kulak hasarı olan hastalarda cerrahi yöntemler ile hastaya faydalı olabiliyoruz, işitmesini düzeltebiliyoruz. Bu nedenlerle kişilerin iyi bir odyolojik değerlendirme ve bu konuda bir KBB hekimi ile kişiye özel cihazı ve kullanmayı tartışmaları ve belirlemeleri gerekiyor. gecikmemenin önemine bir defa vurgulamak isteriz.

26.03.2022
13
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Abdullah Yılmaz
Abdullah Yılmaz
Merhaba!
Asil İşitme cihazları olarak Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1